Anthony West vidí v nové kubatuře svou šanci

S motocyklem MZ Racingu uvidíme na startu v Kataru Australana Anthony Westa, který je po těžkém období v královské kubatuře zpátky v MS a v Moto2 se cítí jako ryba ve vodě.

Australan dlouhou dobu figuroval na pozici náhradního jezdce střední kubatury, ale po odstoupení jednoho z nominovaných týmů se mu otevřely dveře do prostředí, kde si myslí bude schopen bojovat o vítězství.

Ambice tohoto zkušeného jezdce jsou určitě oprávněné, protože v předsezonní přípravě podával vyrovnané výkony a od časů jezdců na vedoucích příčkách Australana dělily jen minimální rozdíly, což jen dokazuje, jak vyrovnaný bude boj o první titul v Moto2.

Na jihu Španělska West poprvé testoval už ne jako náhradník, ale pravidelný jezdec Moto2 a po třech dnech se s Jerezem rozloučil devátým časem. První IRTA testy ale absolvoval co by náhradní jezdec a s vědomím, že místo na startovní listině nemá vůbec jisté.

„Bylo to trošku náročné a stresující nevědět, zda sezonu zahájíme nebo ne a jsem šťastný, že tam nakonec budeme,“ řekl Anthony West. „Nyní máme spoustu práce, abychom vše připravili pro první závod. Těším se na to a chlapi dělají maximum proto, aby motorka připravená byla.“

Na startu střední třídy je celkem čtyřicet jezdců a rovných šestnáct jich v Jerezu zajelo časy v jedné sekundě. Pro Westa, stejně jako pro ostatní představují stejné podmínky šanci využít svůj talent a v tom vidí jezdec MZ Racingu velkou šanci.

„Chci být vpředu! Myslím, že s novou třídou teď mám skutečně dobrou šanci a právě nyní se cítím opravdu silný. Rád bych vyhrál nějaké závody. To je něco, na co jsem už čekal dlouho,“ řekl West a závěrem dodal: „Myslím, že to bude velmi zajímavé sledovat, protože je to hodně vyrovnané. Testovací časy jsou skutečně těsné a myslím, že závodění bude skvělé! Bude to zábava.“

Doporučujeme

Články odjinud