Aojama nepotvrdil zlepšení z Malajsie

Aojama nepotvrdil zlepšení z Malajsie

Hiroši Aojama startoval do australské Grand Prix třináctý, ale během závodu musel čelit problémům s přilnavostí jeho pneumatik, takže se v sedmadvaceti kolech závodu MotoGP nedokázal zlepšit.

Japonský závodník samozřejmě s výsledkem není spokojen. Podmínky na Phillip Islandu sce byly skutečně extrémní, ale stejné pro všechny. Aojama s motocyklem neměl dobrý kontakt, postrádal potřebnou jistotu a kdyby na to víc přitlačil, riskoval by tím nehodu a možné další zranění.

Za dva týdny to snad bude v Portugalsku lepší, i když Estoril je rovněž blízko moře a silný vítr tam není výjimkou. Aojama si ale v posledních dvou závodech sezony potřebuje zajet pro nějaký výraznější výsledek, protože jen tak se mu podaří udržet si současnou patnáctou příčku.

„Čekal jsem až se mi zahřejí pneumatiky, ale po celý závod jsem necítil stejnou úroveň přilnavosti tak, jako normálně a musel s tímto problémem závodit“ uvedl Aojama. „Rád bych jel mnohem rychleji, ale to není jednoduché s motocyklem, který má takové problémy.“

„Je škoda, že jsem se v závodu víc nedokázal zlepšit. Další závod je za dva týdny v Portugalsku a doufám, že tam už budu rychlejší,“ řekl jezdec týmu Interwetten Honda MotoGP, jemuž se v premiérovém roce jezdce MotoGP s novým týmem moc nedaří.

Doporučujeme

Články odjinud