Australan Sissis je novou posilou týmu Aki Aja

Australan Sissis je novou posilou týmu Aki Aja

Australan Arthur Sissis podepsal smlouvu s týmem Aki Aja a v roce 2012 bude členem skupiny Moto3 Ajo Motorsport společně s dalším jezdcem Dannym Kentem.

Oba závodníci mají zkušenosti z juniorského šampionátu silničních motocyklů a Arthur Sissis v něm letos obsadil druhé místo. Kent už v mistrovství světa letos závodil, ale nyní má společně s Australanem tu nejlepší techniku od rakouského výrobce KTM.

„Je to splněný sen,“ uvedl Arthur Sissis. „Byl to můj nejlepší rok v životě. V Rookies Cupu jsem se hodně naučil. Předtím jsem byl plochodrážní jezdec a vše o silničním závodění jsem se naučil až tam. Vím, že seriál Grand Prix je pro mě nová výzva, ale jsem na ni připraven.“

Letošní ročník Red Bull Rookies Cupu vyhrál Ital Lorenzo Baldassarri, ale ten ještě nedosáhl věku, který je nutný pro vstup do mistrovství světa a proto v juniorském šampionátu zůstává i v příštím roce. Ročník 2012 odstartují mladí jezdci 28. dubna v Jerezu a v patnácti závodech sezony se rozhodne o novém vítězi, který má jisté místo u tovární skupiny KTM Moto3 v roce 2013.

Mezi pětadvaceti mladíky z čtrnácti zemí světa bude také český motocyklový závodník Karel Hanika.

Doporučujeme

Články odjinud