Australský mečbol pro Casey Stonera

Australský mečbol pro Casey Stonera

Víkend v Austrálii je pro Casey Stonera hodně napínavá záležitost, protože na Phillip Islandu jede domácí Grand Prix, kde od roku 2007 nezná porážku, zároveň tam slaví narozeniny a také může vyhrát titul.

To je skutečně domácí závod, jak se patří. Casey Stoner míří za svým druhým titulem mistra světa, ale získat ho doma na dráze Phillip Islandu, to by byla opravdu velká věc. Před úřadujícím mistrem světa Jorge Lorenzem má Australan výhodu čtyřiceti bodů a protože je ve hře posledních pětasedmdesát, je tu za určitých okolností předpoklad, že otázka vítěze letošního ročníku bude zodpovězena již tuto neděli.

Casey Stoner v neděli získá titul mistra světa:

  • pokud vyhraje a Jorge Lorenzo nezíská umístění na stupních vítězů
  • pokud skončí druhý a Jorge Lorenzo se umístí nejvýš na šestém místě
  • pokud skončí třetí a Jorge Lorenzo cílem projede maximálně desátý
  • pokud skončí čtvrtý a Jorge Lorenzo ne lépe jak třináctý
  • pokud skončí pátý a Jorge Lorenzo si na konto připíše jediný bod za patnácté místo
  • pokud skončí šestý a Jorge Lorenzo vůbec neboduje

Casey Stoner 2011


Pro Stonera je závod v Austrálii jeho osmadevadesátým v královské kubatuře, což znamená, že ve Valencii oslaví rovnou stovku. Zároveň má šanci překonat osobní rekord v počtu bodů na jednu sezonu. Když v roce 2007 vyhrál svůj první titul MotoGP, na kontě měl tehdy celkem 367 bodů. Teoreticky se tak může zlepšit o osm bodů. Rekord ale zůstane na straně Jorge Lorenza, protože jeho loňských 383 bodů už letos nikdo nepřekoná.

Na jednoho člověka je toho až příliš a je jisté, že jezdec Repsol Hondy bude pod určitým tlakem. Jak se s tím Casey Stoner vypořádá uvidíme tuto neděli 16. října od sedmi hodin ráno.

Doporučujeme

Články odjinud