Až pátá řada pro jezdce týmu Pramac Racing

Aleix Espargaró ani Mika Kallio se při své první kvalifikaci v Laguna Seca nedostali do první desítky. Finský jezdec dokonce v závěru upadl v obávané Corkscrew.

Zklamáním skončila kvalifikace na Velkou cenu USA v Laguna Seca pro tým Pramac Racing. Do závodu startují až z páté řady. Aleix Espargaró byl třináctý, Mika Kallio patnáctý.

Přestože se Espargaró nevešel do elitní desítky, trať Laguna Seca ho nadchla. "Je úžasná. Zlepšil jsem se téměř o tři desetiny, ale nestačilo to na lepší pozici. Škoda, protože ráno jsem byl opět desátý," litoval Katalánec, který se už v závěru kvalifikace nezlepšil. "Nejdřív jsem měl před sebou jezdce a pak jsem udělal několik chyb. Warm-up zkusím využít k dalšímu přizpůsobení trati."

Kallio v závěru kvalifikace upadl. Předtím se ještě stihl zlepšit. "Byl jsem příliš rychlý v Corkscrew a najednou jsem ležel v ochranných vzduchových balících v únikové zóně," popisoval Fin. "Jsme více než dvě sekundy za pole position, což není zrovna nejlepší situace pro závod. Zkusíme ještě co nejlépe zapracovat při warm-upu, abychom při závodě trochu postoupili dopředu."

Technický ředitel Fabiano Sterlacchini věděl, že pro oba jezdce, kteří v Laguna Seca dosud nezávodili, bude situace složitá. "Je to velmi krátká trať, když se podíváte na její délku, ale je plná nástrh. Musíte s ní být pořádně sžití, abyste tu byli rychlí. Ve warm-upu necháme naše závodníky co nejvíce jezdit a uděláme několik změn v nastavení," slíbil.

Doporučujeme

Články odjinud