Francesco Bagnaia

Francesco Bagnaia

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia - přilba
Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia
5
Fotogalerie

Bagnaia pod vlivem alkoholu havaroval na Ibize - vyvázl bez zranění

Francesco Bagnaia měl autonehodu a po nehodě nadýchal 0,87 mg/l. O nehodě, k níž došlo v úterý ráno na Ibize, jako první informovala španělská média.

Webová stránka Periodico de Ibiza informovala o tom, že Francesco Bagnaia měl v úterý ráno autonehodu. Na zmíněné stránce byla zveřejněna i fotka havarovaného vozu. Jezdec trávil dovolenou na Ibize a boural cestou z večírku. Dle policie závodník nadýchal 0,87 mg/l (1,81 promile), přičemž ve Španělsku je u řidičů povolená hranice alkoholu při dechové zkoušce jen do 0,25 mg/l (0,5 promile).

Bagnaia je po včerejší nehodě v pořádku a ani nikdo jiný nebyl zraněn. Sám jezdec se pak večer na sociálních sítích k nehodě vyjádřil:

„V pondělí večer jsem byl na Ibize se svými přáteli na večírku,“ napsal Bagnaia. „Slavili jsme spolu moje vítězství z Assenu. Když jsem se vracel, což bylo kolem třetí hodiny, skončil jsem u kruhového objezdu předními koly v příkopu, přičemž do nehody nebyla zapletena další vozidla ani lidé,“ pokračoval jezdec.

„Kontrola alkoholu v krvi, kterou provedla policie, zjistila, že jsem pil více, než povolují španělské zákony. Je mi velmi líto, co se stalo: jsem prakticky abstinent a byla to chyba, kterou jsem neměl udělat. Omlouvám se a ujišťuji vás, že jsem se poučil. Nikdy nesedejte za volant, pokud jste požili alkohol. Děkuji,“ uzavřel Ital.

Problém s alkoholem za volantem měl před čtyřmi lety také Hector Barbera, kterého jeho prohřešek nakonec stál místo u týmu Pons.

Foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud