Barberá byl ráno osmý, odpoledne na mokru jel opatrně

Barberá byl ráno osmý, odpoledne na mokru jel opatrně

Héctor Barberá dopoledne doladil nastavení na sucho a dosáhl vyšší přilnavosti. Výsledkem bylo osmé místo. Odpoledne na mokru už takové rychlosti nedosáhl, ale má v záloze další úpravy.

Héctor Barberá zajel dopoledne se svou satelitní ducati týmu Mapfre Aspar v trénincích na Velkou cenu Velké Británie v Silverstone skvělé osmé místo. Podařilo se mu dosáhnout lepší přilnavosti. V odpoledním dešti Španěl kroužil po trati opatrněji a sbíral data na mokru.

Barberá si pochvaloval, že se mu ráno dařilo lépe než minulý víkend v Montmeló. "Udělali jsme úspěšné modofikace. Zlepšili jsme se v některých oblastech a cítil jsem se mnohem lépe než jindy. Odpoledne se díky dešti hodně změnilo," bilancoval. "Zkusili jsme použít vylepšení uplatněná při nastavení na sucho, ale nefungovalo to. Motorka byla agresivnější a nemohl jsem pořádně cítit hrboly."

Za důležité ovšem Španěl považuje zejména zlepšení na suchu. "Přestože na mokru jsme nebyli tak rychlí, myslím, že máme pořád hodně věcí na vyzkoušení. Jsem si jistý, že se zítra zlepšíme," věří bývalý vicemistr světa stopětadvacítek i dvěstěpadesátek.

Doporučujeme

Články odjinud