Barberá lituje chyb z posledních dvou kol

Barberá lituje chyb z posledních dvou kol

Héctor Barberá sice není s třináctým místem spokojen, ale pochvaluje si nastavení a doufá, že kombinace dobrého startu s konzistentní rychlostí mu pomůže probojovat se dopředu.

Héctor Barberá vidí příčinu svého třináctého místa v kvalifikaci na Velkou cenu České republiky ve vlastních chybách. Jezdec stáje Mapfre Aspar ale věří nastavení své satelitní ducati a šance v zítřejším závodě vidí optimisticky.

"Upřímně řečeno, nejsem se svým dnešním výkonem moc spokojen. Ve svých posledních dvou kolech jsem udělal chyby. Mohl jsem pozorovat, že moje pozice nebyla dobrá. Možná jsem byl příliš posedlý snahou zajet své maximum," hledal příčinu Španěl. "Čeká nás dlouhý závod a je tu několik míst k předjíždění, máme dobrou šanci bojovat o lepší výsledek."

Bývalý vicemistr světa stopětadvacítek i dvěstěpadesátek ví, že ho může dosáhnout. Nejbližší příležitostí k doladění motocyklu bude ranní warm-up. "Potřebujeme najít čtyři desetiny. Abychom usilovali o lepší pozici, musím mít dobrý start a budu držet slušné tempo. Nastavení je víceméně vyřešené, zbývají drobné detaily. Zbytek je jen na mně," dodal. "Jsme na roštu trochu vzadu, ale udělám vše pro posun vpřed."

Doporučujeme

Články odjinud