Barberá není s pozicí na startu spokojen, ale závod si chce užít

První kvalifikace sezony určila španělskému jezdci šestnáctou pozici na startu, což je vzhledem k výsledkům v trénincích mírným zklamáním, ale určitě si tím nenechá pokazit zážitek z premiérového klání v MotoGP.

Španěl v sedle Ducati GP10 bojoval s přilnavostí a špatným nastavením, ale pro zítřek se alespoň nastavení vrátí na původní hodnoty z pátečního tréninku a tak tu existuje reálná možnost, že šestnáctá příčka nebude jeho konečným umístěním v Kataru.

„Nejsem vůbec spokojený, protože jsem nezajel své maximum a na Ducati se necítil moc dobře,“ řekl nováček v MotoGP Héctor Barberá. „Zkoušeli jsme nějaké varianty geometrie, což nefungovalo a pak už nebyl čas to vrátit zpátky k tomu, co jsme měli včera.“

„Hlavní problém pro mě představovala vlhkost, která ovlivnila zadní přilnavost, zvlášť ve středu zatáčky. Každopádně je to pro mě můj první závod MotoGP, takže představa je užít si to a dát do toho maximum,“ pokračoval Barberá. „Včera se mi dařilo, takže jsem si byl jistý rychlými časy v kvalifikaci, ale možná se nechal jen unést a spletl se.“

„Tým odvádí skutečně skvělou práci a hodně mi pomáhá. Dneska jsme se vydali špatným směrem, ale už víme co potřebujeme změnit, abychom v neděli zajeli dobrý výsledek,“ uvedl závěrem Barberá, pro něhož je nedělní závod MotoGP stejně velká premiéra jako pro jeho tým Páginas Amarillas Aspar.

Doporučujeme

Články odjinud