Barberá: Už k tomu nikdy nedojde

Barberá: Už k tomu nikdy nedojde

Španělský jezdec týmu Pramac Racing má za sebou rušný víkend, po kterém musel vysvětlovat a dementovat zprávy o svém zatčení kvůli jízdě pod vlivem alkoholu. AKTUALIZOVÁNO.

Policie zastavila v pátek při dopravní kontrole automobil, ve kterém jel Barberá s přáteli, ale on samotný seděl na sedadle spolujezdce. Kamarád při dechové kontrole překročil stanovený limit, ale už druhý den se ve španělských médiích objevily ´zaručené´informace o zatčení jezdce Pramac Racingu.

Barberá celou situaci řešil tiskovým sdělením, ve kterém napsal: „V pátek večer jsem s rodinou a několika přáteli slavil svátek Tří králů. Když jsme pak jeli domů do Valencie, zastavila náš Vauxhall Astra dopravní policie. Kamarád, jenž automobil řídil, měl při kontrole 0,6 promile.“

Ve Španělsku je povolená hranice 0,5 promile a pro nováčky platí 0,3 promile. Proto policie jejich automobil odstavila, ale Barberá se nabídl, že dál pojede on. „Protože jsem vypil jen jedinou skleničku, napadlo mě, že ostatní dovezu domů. Policisté mě také zkontrolovali a naměřili mi 0,32 promile, po dvaceti minutách pak 0,28 promile.“

„Netušil jsem, že bych nafoukal a myslím, že to z mé strany bylo nezodpovědné, protože jako jezdec MotoGP musím být vzorem ostatním. Omlouvám se svému týmu a sponzorům za to, co se stalo. Už k tomu nikdy nedojde,“ uvedl závěrem Héctor Barberá.

-------------

Podle španělského listu Levante-EMV, byl Héctor Barberá včera ve Valencii u soudu, kde mu ve zkráceném řízení vyměřili trest za výše uvedený dopravní přestupek. Do soudní budovy přišel společně se svým právním zástupcem a přítelkyní. Soud Barberovi na deset měsíců odebral řidičský průkaz a udělil pokutu ve výši 1200 euro. Také míra zavinění se liší od toho, co španělský jezdec uvedl ve svém prohlášení. Policisté měli totiž zastavit dvě auta, zmiňovanou Astru a Porsche. Policie zakročila z toho důvodu, že obě auta projely křižovatku na červenou.

Doporučujeme

Články odjinud