Bautista držel rytmus, Capirossi upadl

Bautista držel rytmus, Capirossi upadl

Álvaro Bautista zopakoval svou nejlepší startovní pozici v MotoGP, Lorise Capirossiho přibrzdil pád, po kterém ztratil rytmus. Strojům Suzuki patřil v kvalifikaci závěr první desítky.

Jezdci stáje Rizla Suzuki uzavřeli v kvalifikaci na Velkou cenu Japonska v Motegi první desítku. Nováček třídy MotoGP Álvaro Bautista skončil devátý a veterán Loris Capirossi, který se vrací po pauze zaviněné zraněním malíčku, desátý.

Bautista vyrovnal svou nejlepší startovní pozici ve třídě MotoGP, které dosáhl v Katalánsku. "Kvalifikace nebyla tak špatná, i když bychom radši byli na roštu ještě výše. Začali jsme s pneumatikami použitými v ranním tréninku. Držel jsem si stálý rytmus a jelo se mi dobře. Pak jsme udělali malou změnu, která nefungovala. Vrátili jsme se k původnímu nastavení a pocit byl lepší," přiznal Španěl. "Hledal jsem někoho, za kým bych se vyvezl, ale cítil jsem se, jako bych byl na trati sám. Soustředil jsem se na vlastní jízdu a snažil se o co nejlepší čas."

Bautistovi nevadí ani hrozba deště během závodu. "Mé pocity jsou pozitivní, i když bude pršet, protože máme dobrou motorku na mokro," dodal Bautista.

Capirossimu se zpočátku dařilo, ale přibrzdil ho pád, po kterém musel vyměnit stroj. "Jsem díky své chybě trochu naštvaný. Začal jsem na tvrdších pneumatikách, držel dobrý rytmus a věřil si. Potom jsem spadl v první zatáčce. Je tam velký hrbol. Trefil jsem ho a uteklo mi přední kolo," popisoval zkušený Ital. "Když jsem přesedl na druhý stroj, pokoušel jsem se držet svůj rytmus, ale neměl jsem stejný pocit jako předtím. Měl jsem problémy s přední částí a nemohl jsem tlačit. Nechtěl jsem riskovat další pád."

I přes tyto problémy Capirossi věří v potenciál svého stroje Suzuki GSV-R. "Funguje dobře. Do závodu jsem velmi optimistický a myslím, že můžeme dosáhnout pozitivního výsledku," věří.

Podle šéfa týmu Paula Denninga svědčí o potenciálu obou jezdců výsledek ranního volného tréninku, kde byl Capirossi pátý a Bautista sedmý. "Loris se po pádu musí vyrovnávat s další bolestí. Pokud se Álvarovi podaří odstartovat podobně jako v Katalánsku, mohl by to pro něj být velmi zajímavý závod," věří Denning.

Doporučujeme

Články odjinud