Bautista je v kondici, motivovaný a odhodlaný uspět v USA

Bautista je v kondici, motivovaný a odhodlaný uspět v USA

Španěl po startu z desáté pozice startovního roštu předvedl velmi dobrý výkon a pro japonskou Suzuki získal dosud nejlepší umístění v závodu na suchém povrchu. Pro Bautistu velmi příjemná změna k lepšímu.

Španělský jezdec tovární stáje Rizla Suzuki působil jako vyměněný už v ranním zahřívacím tréninku, kde skončil s čtvrtým nejlepším časem. Byla škoda, že havaroval, protože to se mohlo podepsat na jeho odpoledním výkonu, ale každopádně to byl výkon, který teď Bautistovi dodal potřebnou sebedůvěru. Pokud tak bude pokračovat dál, mají se fanoušci modrého týmu na co těšit.

„S dnešním výsledkem jsem spokojený, protože to byl hodně zábavný závod a jsem rád za naši dnešní konečnou pozici,“ uvedl po závodu v Německu Álvaro Bautista. „Na začátku jsem se snažil dobře odstartovat, protože v první zatáčce musíte být hodně opatrní na ostatní jezdce. Podařil se mi slušně odstartovat a jel na dobré pozici za nejlepšími. Měl jsem ale příliš velký odstup a tempo nebylo natolik rychlé, abych se jich dokázal udržet.“

„Také jsem si zazávodil s oběma jezdci Ducati a opravdu si to užil,“ pokračoval Bautista. „V závěru bylo velmi těžké předjet Valentina a Nickyho, protože brzdí velmi tvrdě a velmi pozdě, což předjetí hodně komplikuje. V posledním kole jsem na konci hlavní rovinky předjel Valentina. Pak jsem jel za Nickym a čekal na poslední dvě zatáčky, protože jsem věděl, že tam mám šanci se před něho dostat.“

„Ve dvanácté zatáčce jsem ho předjel, ale byl tam trošku dlouhý a ztratil rychlost. V poslední zatáčce mi to Nicky vrátil, ale najel si tam až příliš rychle a vyjel zeširoka, takže jsem ho na výjezdu ze zatáčky předjel. Jsem velmi rád, že se nám podařilo umístit za prvními šesti, protože ti teď jsou na jiné úrovni. Doufám, že v dalším závodu budeme pokračovat stejným způsobem a opět se o něco víc přiblížíme předním příčkám,“ uvedl závěrem Álvaro Bautista.

Doporučujeme

Články odjinud