Bautista má pro Le Mans připravený nový podvozek

Bautista má pro Le Mans připravený nový podvozek

Španěl jel v Portugalsku svůj první závod v letošní sezoně, cílem projel třináctý a na konto si připsal první tři body. Loni do závodu v Le Mans nenastoupil, takže je celkem jasné, že něco podobného již nechce opakovat.

Álvaro Bautista je po zranění zpátky mezi jezdci MotoGP a po závodu v Estorilu chce ve Francii předvést mnohem výraznější výkon. Loni tam v přípravě na Velkou cenu havaroval a z dalšího průběhu závodního víkendu musel odstoupit. Španěl tehdy přijel do Le Mans po operaci klíční kosti, kterou si zlomil při tréninku na motokrosovém motocyklu.

„Od portugalské Grand Prix jsem tvrdě pracoval, abych si zlepšil tělesnou kondici, připravil se na Le Mans a na zbytek sezony,“ uvedl před cestou do Francie Álvaro Bautista. „V Estorilu bylo skvělé znovu sedět na motorce, ale zároveň jsem viděl, že mě čeká ještě hodně práce než budu v plné kondici pro závod.“

„Plánem je odjet do Le Mans v mnohem lepším stavu než do Estorilu a v mnohem lepší kondici než když jsem do Le Mans přijel loni! Mým cílem je v tomto roce dokončit závod, protože to se mi loni nepodařilo a pak se ve zbytku sezony postupně zlepšovat. Před námi je ještě hodně závodů, takže máme dostatek času na to, abychom předvedli, co v nás je.“

„Těch pár kol, které jsem zajel během testu v Estorilu, bylo užitečných, protože nám ukázaly, že nový podvozek je rozhodně zlepšením, takže ho použijeme ve Francii v naději, že nám to umožní být více konkurenceschopnými,“ řekl závěrem jezdec Suzuki, který se po zranění z Kataru vrátil zpět na závodní dráhu po dvaačtyřiceti dnech léčby zlomeniny stehenní kosti.

Doporučujeme

Články odjinud