Bautista pojede v roce 2012 s týmem Fausta Gresiniho

Bautista pojede v roce 2012 s týmem Fausta Gresiniho

Álvaro Bautista a tým San Carlo Honda Gresini se ve Valencii dohodli na spolupráci v nadcházejícím ročníku mistrovství světa a španělský jezdec bude v roce 2012 závodit v sedle litrové Hondy RC213V.

Poté, co ráno Rizla Suzuki oznámila ukončení spolupráce s Bautostou, ten dosáhl dohody s Gresinim a už nyní testuje společně s ostatními jezdci MotoGP. K dispozici má 800ccm Hondu RC212V, s kterou v letošním roce závodil Hiroši Aojama.

„Jsem spokojen, že to bude Álvaro Bautista, kdo v příštím roce pojede Hondu RC213V v barvách týmu San Carlo Honda Gresini,“ uvedl majitel stáje Fausto Gresini. „Je to velmi rychlý jezdec a já si ho vážím pro jeho osobnost a také přirozenou povahu.“

Rizla Suzuki ráno prostřednictvím tiskové zprávy oznámila, že je jim líto rozchodu s jezdcem, který v jejich týmu strávil dvě poslední sezony. „Jsem velmi smutný z toho, že po dvou skvělých sezonách odcházím od Suzuki. Je to skvělý tým a hodně jsem se tam naučil. Neodcházím jen z týmu, ale od lidí, kteří jsou mými přáteli a celou tu dobu stáli za mnou.“

Teď je místo u Suzuki volné. Včera s GSV-R testoval Randy De Puniet, který po skončení testu uvedl, že by rád společně s týmem Suzuki v příštím roce závodil. Teď jen záleží na tom, zda Suzuki do nadcházejícího ročníku 2012 svůj tovární tým nasadí. Rovněž není jasné, jak to bude s tovární podporou Bautistovy Hondy u Gresiniho týmu.

Doporučujeme

Články odjinud