Bautista připravuje svůj návrat už pro Estoril

Bautista připravuje svůj návrat už pro Estoril

Álvaro Bautista nechtěl sledovat druhý podnik motocyklového šampionátu v televizi a po proceduře v hyperbarické komoře odjel na jih Španělska, kde byl ´hostem´ MotoGP týmu Rizla Suzuki.

Španělský jezdec továrního týmu Suzuki má zlomenou stehenní kost po pádu ve třetím tréninku na úvodní Velkou cenu Kataru. Po převozu do nemocnice v katarském Dauhá jeho situaci vyhodnotili tak, že nebyl okamžitě transportován do Španělska, ale operace, kde mu fixovali zlomeninu šrouby, proběhla přímo na místě.

Z Kataru odletěl Bautista leteckým speciálem koncem března a po příletu do Madridu lékaři okamžitě provedli další operaci, protože španělský jezdec měl vnitřní krvácení v postiženém místě a ztratil velké množství krve.

Španělskou Grand Prix jel s GSV-R John Hopkins a Bautista byl jen v roli diváka, nicméně jeho přítomnost v boxech Suzuki využil redaktor časopisu MotoCuatro ke krátkému rozhovoru, ohledně průběhu jeho dosavadní léčby. „Doktor a terapeut mi říkají, že si vedu dobře, ale já osobně mám pocit, že léčba pokračuje velmi pomalu,“ uvedl Álvaro Bautista.

„Jsem rád, že jsem přijel do Jerezu, protože to je mnohem lepší než závody sledovat doma z postele, to jste pak o dost nervóznější,“ pokračoval Bautista, jenž pochopitelně neměl nejlepší náladu, ale postupně se to lepší a on má tak naději na rychlý návrat zpět do sedla GSV-R. „Pracuji na tom, abych se vrátil už v Estorilu, ale vše jde pomaleji než jsem si myslel.“

Patrně je to způsobeno tím, že operace neproběhla ideálně a nastaly při ní určité komplikace. „Mám teď třiceticentimetrovou jizvu, ztratil jsem tím hodně času a také hodně krve,“ vzpomínal Španěl. „Po páteční nehodě bych musel okamžitě odletět do Madridu. Kdyby to tehdy bylo možné a já to udělal, mohl jsem tu být na závod v Jerezu.“

Bautista naopak zůstal v Kataru, kde se ale necítil nejlépe. „Abych řekl pravdu, cítil jsem se velmi osamělý, nevěděl, kdy se budu moci vrátit zpátky, abych už byl v rukou doktora Villamora, který ví, jak pracovat s jezdcem, aby ho připravil na rychlý návrat.“

„Zůstal jsem tam sám se svým manažerem a máte pak takový pocit, že jste opuštěný. Všichni se na vás přijdou podívat v sobotu a neděli, starají se o vás, ale jakmile v neděli skončí závod, tak všichni odjedou a vy se cítíte bezradní,“ řekl závěrem Álvaro Bautista, který teď každý den navštěvuje hyperbarickou komoru (Hyperbarická kyslíková terapie) a intenzivně cvičí, aby se do mistrovství vrátil závodem v portugalském Estorilu.

Álvaro Bautista (Rizla Suzuki MotoGP) - Jerez 04/2011

Doporučujeme

Články odjinud