Bautista se po úpravě nastavení přiblížil první desítce

Bautista se po úpravě nastavení přiblížil první desítce

U Suzuki ráno pozměnili nastavení, aby dosáhli lepší přilnavosti na zadním kole. Álvaro Bautista pak šlapal na paty první desítce a kvalifikoval se jako dvanáctý.

Álvaro Bautista se v kvalifikaci na Velkou cenu Francie v Le Mans prosadil do čtvrté řady. Zajel dvanáctý nejrychlejší čas.

Jezdec stáje Rizla Suzuki, který se stále ještě plně nezotavil ze zranění z úvodu sezony, je s odvedenou prací spokojen. "Ráno jsme zkusili nové nastavení, protože včera jsme při vjezdu do zatáček potřebovali vzadu větší přilnavost. Udělali jsme správnou věc, protože najednou byla motorka o dost lepší," pochvaloval si Španěl.

Zmíněné změny fungovaly nejen v ranním tréninku na starším rámu, ale i odpoledne na novém šasi. "Držel jsem rytmus a celou dobu zajížděl časy mezi 1:34 a 1:35. Na konci jsem se snažil někoho držet, ale ve svém nejlepším kole jsem udělal několik chyb. Myslím, že se můžu určitě ještě zlepšit," věří. "Pokud budeme tímto směrem pokračovat, myslím, že budeme brzy nahoře."

Slovy chvály na adresu svého jezdce nešetřil šéf týmu Paul Denning, který ocenil, jak rychle se Bautista dokázal po zranění vrátit na svou úroveň. "Je to velmi potěšující do zbytku sezony. Musím také poděkovat Tomovi, šéfovi Álvarových mechaniků, za správné změny na motorce, které Álvarovi umožnily být dnes mnohem konkurenceschopnější."

Doporučujeme

Články odjinud