Bautista zítra odstartuje poprvé z třetí řady

Konečně oba jezdci tovární Suzuki v kvalifikaci prorazili do první desítky a v závodu Velké ceny Katalánska odstartuje Ital Loris Capirossi a domácí jezdec Álvaro Bautista z třetí řady startovního roštu MotoGP.

Loris Capirossi se v sobotu snad nezastavil, protože během dvou tréninků zajel v neuvěřitelném horku šestapadesát okruhů. Tato zkušenost mu zdá se přišla vhod, protože díky tomu se jeho mechanikům podařilo GSV-R nastavit tak, aby dokázal zajet na sedmou pozici startovního roštu s osmi desetinami ztráty na Lorenza.

„Celkově nebyl tento víkend špatný a dnes jsme po celý den tvrdě makali. V dopoledním tréninku jsme během hodiny zastavili jen jednou a podařilo se nám pochopit spoustu věcí ohledně motocyklu. Na motorce jsme dneska změnili jen jedinou věc a tým odvedl skvělou práci, aby nastavil GSV-R na takové podmínky.“

„Mám prozatím dobrý pocit, ale ještě nám něco schází a to zvlášť v zatáčkách devět, dvanáct a třináct. V nejrychlejších pasážích ještě trošku zápasím, ale je to zábava a myslím, že tu zítra dokážeme zajet dobrý závod,“ řekl závěrem Loris Capirossi.

Álvaro Bautista se v sobotní kvalifikaci ukázal jako velký bojovník a získal letos své nejlepší umístění na startovním roštu, když s časem 1´43,025 sekundy obsadil devátou příčku. Nějakou dobu dokonce figuroval na čtvrtém místě, ale s dnešním kvalifikačním výsledkem je spokojený. Včerejší pád hodil za hlavu a dnes podal parádní výkon, takového Bautistu u Suzuki určitě vidí rádi.

„Jsem velmi spokojený, protože jsem si dokázal zlepšit časy a také proto, že je moje ruka v pořádku. Sice není perfektní, ale přinejmenším můžu jezdit tak, jak chci,“ uvedl Bautista. „Dnes dopoledne se nám podařilo zlepšit motocykl a s jeho nastavením jsem byl velmi spokojen. Odpoledne jsem chtěl vyzkoušet dlouhou jízdu skrz přední pneumatiky, ale něco nebylo správně a já to musel změnit.“

„Následoval jsem Lorenza a zajel pár dobrých kol. Na moment mě to dostalo na čtvrtou pozici, což bylo dobré, protože to bylo nejlepší umístění jaké jsem v MotoGP dosáhl. V závěru kvalifikace jsem v posledním kole udělal chybu a přišel tak o nějaký čas a pozice na startovním roštu.“

„Přesto jsem velmi rád, protože je to má nejlepší kvalifikační pozice. Zítra potřebuji dobře odstartovat, abych mohl bojovat s dalšími jezdci o přední pozice. Opravdu chci doma zajet parádní závod Grand Prix,“ řekl závěrem Álvaro Bautista.

Doporučujeme

Články odjinud