Bautistu čeká premiéra před domácím publikem

Dvojice tovární Rizla Suzuki má pro letošní ročník pravděpodobně tu nejlepší techniku za posledních pár let, ale nyní je úkolem vše využít tak, aby se to také promítlo do jejich výsledků.

Nováček v týmu Álvaro Bautista si v katarském víkendu nevedl špatně, ale poslední kolo samotné zahajovací Grand Prix absolutně nezvládl, protože jen těsně před cílem havaroval a nezískal jediný bod.

Velká cena Španělska je jeho domácím podnikem a první příležitostí se představit fanoušků v barvách jezdce tovární Suzuki MotoGP. Je si vědom zodpovědnosti vůči týmu, stejně jako vůči domácímu publiku a tak také bude přistupovat k první Grand Prix na evropském kontinentu.

„Stále jsem zklamaný tím co se stalo v Kataru, protože to nebyl nejlepší způsob jak začít v MotoGP, ale toto je další závod a musím si z toho vzít ponaučení,“ řekl Álvaro Bautista před víkendem v Andalusii. „Jerez mám rád a loni jsem tam zajel na stupně vítězů, takže to je dobré znamení.“

„Pro mě to bude ohromný závodní víkend, protože je to poprvé, kdy ve Španělsku pojedu pro Suzuki, takže věřím, že tam pro všechny španělské fanoušky dokážu předvést dobrou podívanou,“ řekl závěrem Bautista, který v roce 2009 prohrál v Jerezu jen těsně čtvrtlitrovou bitvu o zlato s Japoncem Aoyamou.

Loris Capirossi přivezl z Kataru body za deváté místo, ale odklad japonské Velké ceny byl pro Itala zklamáním, protože dráha v Motegi mu sedí a chtěl si tam ověřit zlepšení jejich GSV-R. Nicméně po jeho katarském milníku třístého závodu Grand Prix směřuje k dalšímu cíli a to stému umístění na stupních vítězů.

„Byla škoda, že jsme nejeli do Motoegi, protože je to jedna z mých nejoblíbenějších tratí a na závod jsem se tam opravdu těšil,“ řekl Ital Loris Capirossi. „Přes zimu a v průběhu prvního závodu sezony v Kataru jsme učinili hodně změn k lepšímu a i když výsledek nebyl takový jaký jsme chtěli, stále jsme v dobrém postavení pro tuto část roku, takže by bylo hezké vidět, jak by se nám dařilo v Japonsku.“

„Teď už se nemůžu dočkat až začneme znovu v Jerezu. V posledních letech jsme tam zajeli celkem dobře, takže doufejme, že se bude dařit,“ uvedl Ital a závěrem dodal: „Volný víkend jsem dobře využil a raději se udržoval v kondici než odpočíval a seděl na pláži, takže pro tento víkend jsem už připravený!“

Doporučujeme

Články odjinud