Ben Spies očekává náročný závod v Kataru

Ben Spies očekává náročný závod v Kataru

Ben Spies se připravuje na první závod sezony, který je na programu již příští víkend v Kataru. Bude to náročný víkend, protože ani Ben ani Desmosedici nejsou ve 100% formě.

Američan opustil tovární tým Yamahy a v letošní sezoně ho budeme vídat v satelitním týmu Pramac Ducati. Začátek sezony bude mít opravdu náročný. Motocykl Desmosedici má stále problémy s nedotáčivostí a Ben Spies se ještě plně nezotavil ze zranění, které utrpěl při loňské GP v Sepangu.

Ben Spies říká, že jeho rameno už nepředstavuje takový problém, ale připouští, že ho stále trochu limituje. Určitě ke spokojenosti nepřidalo ani počasí, které bylo v letošních předsezonních testech špatné.  Dost často provázely testy dešťové přeháňky a někdy i hustý déšť. V předposlední den testů v Jerezu, zaostal Spies za nejrychlejším o více jak dvě sekundy.

„Rameno se zlepšilo hodně a nemusel jsem s ním tolik bojovat. Ulevilo se mi, ale díky počasí, nemáme najeto tolik, kolik bychom chtěli. Zajel jsem celkem slušný čas v porovnání s ostatními jezdci Ducati, ale stále jsme příliš daleko od místa, kde chceme být.“

„Potřebujeme vylepšit náš motocykl, pro lepší pocit při jízdě, abych mohl tlačit trochu více. Teď si připadám spíš jako spolujezdec, který sedí na motocyklu a nemůže skoro nic dělat. Víme, že jsme stále po zadu a čeká nás hodně tvrdé práce. Před námi je první závod, musíme odvést maximum a pokračovat v nastolené cestě,“ dodává Ben Spies.

zdroj: autosport.com

Doporučujeme

Články odjinud