Brad Binder je jen krůček od titulu

Brad Binder je jen krůček od titulu

Jihoafričan Brad Binder může už po závodě v Aragonii slavit mistrovský titul. Za jakých okolností bude jezdec slavit? Čtěte níže.

Brad Binder má šanci stát se prvním jihoafrickým vítězem šampionátu od roku 1980, kdy se z titulu v kategorii 350 ccm radoval Jon Ekerold. Za následujících okolností bude již po Aragonii rozhodnuto o mistrovském titulu v kategorii Moto3:

Dojede-li Binder první nebo druhý, bude šampionem bez ohledu na výsledek ostatních jezdců.

Pokud bude Binder třetí, potřebuje, aby Bastianini nevyhrál.

Dokončí-li Binder na čtvrtém až šestém místě, Bastianini nebude první ani druhý a Navarro nevyhraje, má Binder titul jistý.

Bude-li Binder sedmý, nesmí být Bastianini na podiu a Navarro nemůže vyhrát, aby bylo o titulu rozhodnuto.

V případě, že Binder obsadí osmé nebo deváté místo, Bastianini nevystoupí na podium, Navarro nedojede na prvních dvou místech a Bulega nevyhraje, bude Binder mistrem světa.

Dále se Binder může stát šampionem i v případě, že dojede hůře než devátý, ale musí mu zůstat náskok 100 a více bodů před druhým jezdcem v pořadí.

Kromě výše zmíněných jezdců mají teoretickou šanci na titul ještě Bagnaia a Mir, zde je však šance opravdu jen velmi teoretická. Aby si Mir udržel alespoň teoretickou šanci i po Aragonu, musel by vyhrát a Binder dojet čtrnáctý nebo hůře. A Bagnaiovi matematická naděje zůstane v případě, že vyhraje a Binder dojede desátý nebo hůře, případně Bagnaia bude druhý a Binder bez bodů.

Doporučujeme

Články odjinud