Bradl má v MotoGP velkou budoucnost, věří Cecchinello

Bradl má v MotoGP velkou budoucnost, věří Cecchinello

Loni zahajovala LCR Honda nový ročník s Tonim Elíasem, ale už první testy naznačily, že to nebude snadná sezona, což také potvrdil úvodní závod v Kataru. S Bradlem to pro ně vypadá mnohem nadějněji.

Nováček letošní sezony MotoGP dokončil poslední předsezonní test v Sepangu s devátým nejrychlejším časem, sekundu za lídrem zimní přípravy Casey Stonerem, ale před oběma jezdci tovární Ducati.

Přechod z nižší kubatury Moto2 na silnější prototypy MotoGP vyžaduje určitý čas, ale podle šéfa LCR Hondy Lucia Cecchinella má Stefan Bradl v MotoGP velkou budoucnost, což je vidět na jeho poměrně rychlé adaptaci litrovému prototypu Hondy RC213V.

„Vzhledem k tomu, že je všechno nové, tak Stefan odvedl velmi dobrou práci. Každým dnem si zlepšoval kontakt s novým motocyklem,“ řekl Cecchinello. „Musíme si uvědomit, že pochopit tyto motocykly vyžaduje v MotoGP určitý čas. To jsme mohli vidět u jezdců jako Andrea Dovizioso, Héctor Barberá nebo Cal Crutchlow.“

„Potřebujete absolvovat premiérovou sezonu, aby jste získali zkušenosti, nicméně u Stefana sleduji, že je to velmi inteligentní jezdec s opravdu profesionálním přístupem a to především s ohledem na jeho mládí. Ohledně jeho budoucnosti mám velmi pozitivní pocit,“ dodal Cecchinello, jenž si od dvouleté spolupráce s úřadujícím šampionem Moto2 hodně slibuje.

Doporučujeme

Články odjinud