Bradley Smith je britskou nadějí v motocyklovém šampionátu

Bradley Smith je britskou nadějí v motocyklovém šampionátu

Jezdec francouzského týmu Tech 3 je po devětatřiceti letech prvním Britem ve střední kubatuře mistrovství světa, jemuž se ve třech závodech po sobě podařilo získat umístění na stupních vítězů.

Dvacetiletý rodák z Oxfordu projel cílem domácí Grand Prix v Silverstonu druhý a v následných dvou kláních na okruzích v Assenu a Mugellu bodoval třetím místem. Pro letošního nováčka v Moto2 je to velmi dobrý výkon a Británie má ve Smithovi naději, že získají do budoucna jezdce, který jim v seriálu Grand Prix dlouho chyběl.

Během posledního závodu v Itálii byl Smith vyrovnaným soupeřem vedoucímu Stefanu Bradlovi, ale také rychlému Marcu Márquezovi. „Bylo neuvěřitelné závodit společně s Marcem a Stefanem. Během sezony jsme už mohli vidět, že to jsou nejsilnější jezdci Moto2, ale já jsem dokázal skončit těsně za nimi a po celý závod je držet pod tlakem,“ uvedl spokojený Bradley Smith.

Viditelný progres jezdce s osmatřicítkou na kapotě je vítaný všemi v týmu Tech 3, protože angažováním mladého Angličana francouzská skupina pod vedením Herve Poncharala poměrně dost zariskovala. Nicméně po osmi závodech sezony můžou být s výsledky spokojení.

Po Mugellu je navíc Bradley Smith prvním britským závodníkem od roku 1972, jemuž se ve střední kubatuře podařilo umístit na stupních vítězů ve třech Grand Prix za sebou. Naposledy to byl Rodney Gould (10.3. 1943), mistr světa 250ccm z roku 1970 a vicemistr pro sezonu 1971. V roce 1972 Gould získal celkem pět umístění na stupních vítězů v řadě a tuto sérii ukončil v Brně, kde skončil čtvrtý.

Pokud Bradley Smith zajede umístění na stupních vítězů také v Německu a Brně, vyrovná tím skóre svého úspěšného krajana. „Po umístěních na stupních vítězů v posledních dvou deštivých závodech  jsme cítili velkou jistotu a nakonec se ukázalo, že jsme vysoce konkurenceschopní také na suchu,“ řekl závěrem Bradley Smith, jehož motivace a odhodlání získává s každým dalším závodem na intenzitě.

Doporučujeme

Články odjinud