Bratři Espargarovi závodili na čtyřech kolech

Bratři Espargarovi závodili na čtyřech kolech

Navzdory náročnému programu předchozích týdnů se bratři (Pol a Aleix) Espargarovi rozhodli zúčastnit se automobilového závodu v Barceloně.

Přestože v předchozích třech týdnech absolvovali tři motocyklové závody (v Indianapolis, Brně a Silverstone), nenechali si bratři Espargarovi ujít čtyřiadvacetihodinový závod „Trofeu Fermi Vélez“, který se konal tento víkend v Barceloně. Pol a Aleix doplnili třiašedesátičlenné startovní pole.

Ve voze značky Renault (týmu Black Motorsport) se Aleix a Pol Espargarovi střídali s dalšími dvěma jezdci. Čtveřice (ve složení: bratři Espargarovi, Ignacio Escofet a Jordi Caig) nakonec vybojovala osmé místo ve třídě A2, přičemž celkově skončili 39. Potýkali se však s technickými problémy a během silného deště absolvovali výlet mimo trať.

Oba bratři jsou ze závodu nadšení a doufají, že se automobilového závodu v Barceloně zúčastní i někdy příště, pokud povinnosti v MotoGP dovolí.

„Užil jsem si to, ale jsem teď trochu unavený. Vůz byl ke konci hodně poničen, protože došlo k několika ťukancům se soupeři,“ vypráví Aleix. „Trať byla mokrá, bál jsem se jet na hladkých pneumatikách, proto jsem zvolil mokré. Ale nebylo to správné rozhodnutí, po třech kolech jsem musel zajet do boxů na výměnu pneumatik. Ale první kolo bylo neuvěřitelné – v Renaultu Clio jsem předjížděl Ferrari a Porche!“ neskrývá nadšení starší ze sourozenců.

Aleixův mladší bratr „Polyccio“ dodává: „Určitě se sem chceme vrátit. Bude to ale záviset na tom, zda tou dobou budeme mít Grand Prix. Určitě bych se sem chtěl vrátit a absolvovat závod lépe a s méně problémy.“

Nyní už se však bratři Espargarovi soustředí na příští motocyklový závod, který pojedou příští týden v Misanu.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud