Bratři Márquezovi oslavovali v Cerveře své tituly

Marc a Alex Márquezovi včera večer ve svém rodném městě oslavovali tituly – Alexův z Moto3 a Marcův z MotoGP.

Podobně jako v předchozích letech se opět do ulic katalánského města Cervera vydaly tisíce fanoušků oslavit úspěchy bratrů Márquezových. Už roku 2010 Marc pořádal párty v Cerveře na oslavu svého triumfu v kategorii do 125ccm; předloni se v ulicích svého rodného města radovali bratři Márquezovi z Marcova titulu v Moto2 a Alexova titulu ve španělském mistrovství CEV. Loni se slavil Marcův první titul v MotoGP a to, že se Alex stal nováčkem roku v kategorii Moto3.

Cervera.jpg

Letos byla v Cerveře uspořádána akce na počest titulů obou bratrů. Alex a Marc jsou prvními bratry v historii motocyklového mistrovství světa, kteří se stali šampiony (a navíc v jedné sezóně).

Včera večer nejprve oba sourozenci absolvovali tiskové konference a následně se na speciálně upraveném voze (vyzdobeném na počest Marca i Alexe) projeli po městě. Poté oba vystoupili na podiu, kde děkovali svým týmům a fanouškům.

Alex a Marc_x2.jpg

„Dnes to byl velmi krásný a zvláštní den. Letos bylo lepší počasí, i když bylo trochu chladno, tak aspoň nepršelo jako loni. Byl to velmi emotivní zážitek vidět všechny lidi z města, známé tváře i lidi odjinud, kteří sem přijeli oslavit oba naše tituly – bratrův i můj. To vše nám naznačuje, že to, čeho jsme dosáhli, je významné a hodně nás to motivuje pro příští rok,“ prohlásil po párty starší z bratrů.

Alex a Marc_x1.jpg

„Byl to velmi výjimečný den s lidmi ze Cervery i z jiných měst. Chceme, aby fanoušci cítili, že tyto tituly jsou i jejich, protože bez jejich pomoci by to nebylo možné. Když jsme tady slavili loni, slibovali jsme, že příští rok přijedeme se dvěma tituly. Podařilo se nám to. Byl to dlouhý a náročný rok, museli jsme hodně pracovat. Nyní je čas na odpočinek a na to, abychom si s bratrem v klidu užili tyto dva tituly. Už se těším na nové výzvy,“ dodal mladší ze sourozenců – Alex.

Doporučujeme

Články odjinud