Bridgestone vyzkoušel novou vývojovou řadu pneumatik

Bridgestone vyzkoušel novou vývojovou řadu pneumatik

V posledních dvou dnech netestovali ve Valencii pouze jezdci své stroje pro nadcházející ročník mistrovství světa, ale také Bridgestone připravil novou řadu pneumatik, které se setkaly s pozitivní odezvou.

Bridgestone připravil pro všech sedmnáct jezdců královské kubatury vývojovou sadu složenou z  jedné nové směsi přední pneumatiky, dvou nových specifikací směsí zadních hladkých pneumatik a jedné zadní hladké pneumatiky nové konstrukce.

První den nebyly povětrnostní podmínky nejlepší, takže se s testováním začalo až po obědě. Ten den novou sadu vývojových pneumatik důkladně prověřil Colin Edwards z týmu Monster Yamaha Tech 3. Ve středu test MotoGP probíhal podle plánu a to už nové obutí vyzkoušeli všichni ostatní.

„Tento test byl pro nás velkým přínosem, protože jsme dokázali získat velké množství dat od všech  čtyř vývojových specifikací pneumatik díky podpoře týmů a samotných jezdců,“ řekl Tohru Ubukata z Bridgestone Motorsport. „V průběhu tohoto testu měly týmy svůj vlastní intenzivní testovací program, ale vymezili si prostor pro náš zkušební test pneumatik a já jsem jim za to vděčný.“

„Náš testovací program jedné přední a třech zadních specifikací hladkých pneumatik je základem pro náš budoucí vývoj pneumatik. V průběhu dvou dnů jsme zaznamenali velmi pozitivní zpětnou vazbu a získali slibná data. Na základě těchto výsledků nyní můžeme zahájit naši novou vývojovou strategii,“ řekl Ubukata, který zároveň týmům a jezdcům poděkoval za jejich podporu při testování pneumatik Bridgestone v průběhu roku 2010.

Doporučujeme

Články odjinud