Bude Silverstone pořádat britskou Grand Prix v roce 2010?

V Donington Parku vše připravují pro F1, ale možná přijdou o MotoGP.

Potom, co vedené britského závodní okruh v Donington Parku získalo finanční příslib a povolení na plánovanou rekonstrukci okruhu, Motorcycle News získal překvapivé informace, že možná už v roce 2010 ztratí tento britský okruh možnost pořádat Velkou cenu Velké Británie, zařazenou do kalendáře seriálu mistrovství světa silničních motocyklů už od roku 1987.

Když v Donington Parku rozhodli přilákat závody Formule 1 tím, že budou investovat do úprav závodního okruhu velké peníze, zároveň se začalo spekulovat o tom, že pokud v Silverstone přišli o pořádání britské Grand Prix F1, budou mít eminentní zájem o pořádání světového šampionátu silničních motocyklů.

Smlouva, kterou má s Dornou Donington Park podepsanou, vyprší koncem letošního roku a tak je otázka pořádání britské Grand Prix v mistrovství světa silničních motocyklů otevřená víc, jak kdy před tím.

Okruh v Silverstone už pořádá závody mistrovství Superbike a přítomnost MotoGP by jim jen přidala na prestiži. Má to ovšem jeden háček. Okruh v Donington Parku je u fanoušků motocyklového sportu velmi oblíben pro některé z jeho částí, které se řadí k těm nejlepším v Evropě, zatímco Silverstone je nevýrazným okruhem bez jakéhokoliv převýšení.

Když opravdu dojde k tomu, že v roce 2010 Silverstone převezme britskou štafetu v pořádání světového šampionátu závodů silničních motocyklů, je velmi pravděpodobné, že ten kdo ztratí nejvíc, budou samotní fanoušci britské Grand Prix.

Doporučujeme

Články odjinud