Budoucnost v seriálu WRC, možný scénář pro Simoncelliho

Budoucnost v seriálu WRC, možný scénář pro Simoncelliho

Společnost Castrol, partner týmů WRC Ford Abú Dhabí, MotoGP San Carlo Honda Gresini a Castrol Honda WSBK, připravila tento týden speciální test na ploše britského letiště Carlisle.

Z prostředí motocyklového šampionátu přijel Marco Simoncelli, zástupcem mistrovství produkčních motocyklů byl Jonathan Rea a oběma se věnoval Mikka Hirvonen z Ford Abú Dhabí.

Mikko Hirvonen byl samozřejmě profesionálem za volantem speciálu WRC, ale velmi dobré výkony také předváděl Marco Simoncelli, který najel padesát kilometrů s Fordem Fiesta RS WRC. V tomto oboru ale není Ital žádným nováčkem. V roce 2010 závodil v Monza Rallye, kterou tehdy dokončil šestnáctý, což bylo nejlepší umístění z jezdců MotoGP.

Později si Simoncelli a Rea vyzkoušeli v sedlech spolujezdců ostrou jízdu po lesních cestách, kde je Fin Hirvonen nijak nešetřil a na závěr celé akce navštívili zákulisí továrního týmu Fordu v Dovenby Hall, kde se dozvěděli, jak funguje život ve zcela odlišném světě motorsportu.

„Chvilku mi trvalo než jsem se do toho dostal, ale je to perfektní, jakmile to máte pod kontrolou,“ uvedl Marco Simoncelli. „Každá taková akce, kde si vyměňujete zkušenosti s ostatními jezdci a piloty je užitečná a hodně jsem se toho dnes s Mikkem a týmem naučil.“

Mikko Hirvonen italského jezdce jen chválil, když prozradil: „Marco má samozřejmě talent. Vzhledem k tomu, že jel s tímto typem vozu poprvé, nastavil některé pozoruhodné časy. Možná je po MotoGP jeho další budoucnost v seriálu WRC!“

Doporučujeme

Články odjinud