Burgess odhaduje finální umístění Spiese do pátého místa

Technický mág Jerry Burgess, který stojí za úspěchy takových jmen jako Mick Doohan nebo Valentino Rossi pozorně sleduje jak si Ben Spies vede ve své první kompletní sezoně u Yamahy.

Texasan závodí v barvách Monster Tech 3 s krajanem Colinem Edwardsem a v prvním závodu sezony byl v Kataru pátý. Američan startoval až jedenáctý, ale jak bývá jeho zvykem v závěru zabral a začal se postupně přibližovat dvojici Dovizioso, Hayden, kteří spolu bojovali o třetí místo.

Své nejrychlejší kolo zajel úřadující šampion mistrovství superbiků až v dvaadvacátém, tedy posledním kole, což byl velmi dobrý výkon vzhledem k tomu, že bylo celkově čtvrté nejrychlejší. V tomto je Spiesova síla a mnozí můžou jen nevěřícně kroutit hlavou, protože v době, kdy všem odcházejí pneumatiky, Spies zrychluje.

Výkony Bena Spiese pozorně sleduje Rossiho hlavní mechanik Jerry Burgess a Američanovi předpovídá umístění mezi pěti nejlepšími. „Víme, že Ben umí závodit. Samozřejmě jsme toho chlapíka viděli loni, když přijel do Evropy na okruhy, které neznal a ani s deficitem osmdesáti bodů předem nic nevzdal,“ řekl Burgess pro Motorcycle News.

„Nevěděl, zda získá titul, ale závodil nadoraz, jak jen to šlo,“ pokračoval Australan. „Zatím vše zvládá a letos bude mít určitě dobré ale také špatné dny. V roce 2011 už těch lepších dní bude většina a letošní sezonu myslím ukončí do pátého nebo přinejmenším šestého místa,“ řekl závěrem Jerry Burgess.

Doporučujeme

Články odjinud