Burgess: Stoner je nejrychlejším jezdcem Hondy

Burgess: Stoner je nejrychlejším jezdcem Hondy

Podle šéfa mechaniků Valentina Rossiho nebude mít Honda lepší příležitost vyhrát světový titul než právě v letošním ročníku, kde mají v sestavě velmi výrazné závodníky, kteří přání Hondy můžou splnit.

V roce 2006 získal pro Hondu poslední titul Nicky Hayden, vyhrál dva závody, ale o vítězství v šampionátu se tehdy rozhodlo až ve Valencii. Tam potřeboval porazit Valentina Rossiho o devět bodů a to se mu podařilo, když Ital v jedné ze zatáček spadl a cílem projel třináctý. Honda chce ale víc.

V letošním roce mají u Hondy tu nejlepší sestavu, kterou si lze představit a to v podobě Casey Stonera, Daniho Pedrosy, Andrea Doviziosa a Marca Simoncelliho. Honda potřebuje vyhrávat závody, potřebuje svou investici, co nejlepším možným způsobem prodat a jedinou cestou je zcela ovládnout letošní MotoGP.

Jeremy Burgess je přesvědčen, že v posledním roce osmistovek Honda nasadila všechny síly k tomu, aby letošní ročník MotoGP s přehledem vyhráli. „Honda teď činí značný tlak, o tom není pochyb,“ uvedl Burgess. „Skutečně nevyhráli od roku 2003. Vím, že vyhráli v roce 2006, ale znám smýšlení lidí u Hondy a pokud jasně neovládnete závody v průběhu roku, není to ten stejný pocit.“

„Nemohli každé pondělí přijít, dát do novin inzerát a říct, že Honda vyhrává. Mohli dát reklamu až po Valencii, že byli mistry světa, ale to je o hodně menší propagace než to každé pondělí ráno inzerovat v novinách. Snažili se hodně let, ale velkou nadějí by měl být právě letošní ročník.“

Podle šéfmechanika Rossiho týmu představuje Casey Stoner pro Hondu tu největší šanci, že se jim podaří porazit úřadujícího mistra světa Jorge Lorenza. Jednoznačně dominoval předsezonním testům, stejný výkon podal v Kataru, kde také vyhrál první závod sezony. Další výrazný výkon předvedl na okruhu v Jerezu, ale po kolizi s Rossim už v závodu nebodoval.

Honda má velký potenciál a pokud se někomu z jezdců nedaří, dokážou na základě informací od ostatních vyhodnotit, proč je tomu tak. Potom, co byl Australan Stoner u Ducati vlastně jediný, kdo musel rozhodovat, co bude lepší a co ne, je nyní v situaci, kdy se může zaměřit čistě na závodění.

„Casey je jasně nejrychlejším jezdcem u Hondy,“ řekl Burgess a závěrem dodal: „Dani řekne, že je to on, kdo je na základě uplynulých let více konzistentním a méně náchylným dělat chyby než Casey, ale Casey je nyní na motocyklu, kde nemusí pochybovat o svém vlastním úsudku.“

Doporučujeme

Články odjinud