Burgess v příštím roce očekává nástup Casey Stonera

V letošním ročníku mistrovství světa silničních motocyklů jasně dominovala čtveřice jezdců v podobě Valentina Rossiho, Jorge Lorenza, Daniho Pedrosy a Casey Stonere. Právě posledně jmenovaný neměl v letošním ročníku zrovna šťastnou sezonu, protože zdravotní problémy mu znemožnily usilovat o mistrovský titul.

Australan už v předsezonních testech předvedl svou převahu a rychlost, ale v samotných závodech Grand Prix se mu už tolik nedařilo a od Velké ceny Katalánska mu zdravotní problémy působily velké komplikace. Po závodu v Británii přijal těžké rozhodnutí, když oznámil dvouměsíční zdravotní dovolenou a odjel do Austrálie.

Návrat zpátky do šampionátu zvládl jezdec tovární Ducati na výbornou, když v Portugalsku obsadil druhou příčku za Jorge Lorenzem. Další dva závody v Austrálii a Malajsii už jednoznačně vyhrál a kdyby nebylo ´drobného´ výpadku v zahřívacím kole posledního závodu ve Valencii v šampionátu by obsadil třetí místo.

Nicméně v prvním testu věnovaném přípravě na novou sezonu 2010 už v sedle GP10 znovu jasně dominoval, když patřil mezi nejrychlejší jezdce na dráze ve Valencii. Svého krajana velmi pozorně sleduje Australan Jerry Burges, jenž si o Stonerovi myslí, že bude v příštím roce patřit mezi jejich velké soupeře.

Šéf týmu mechaniků Valentina Rossiho pro Motorcycle News uvedl: „Casey se vrátil zpátky a předvedl parádní formu. Když se v příštím roce vrátí v dobré zdravotní kondici a bude vědět, co je jeho tělo schopno zvládnout, pak bude ostatním velmi blízko pokud je zrovna neporazí.“

Australan Burgess je špičkou ve svém oboru. Spolu s Rossim získal celkem sedm titulů ve světovém šampionát a dokáže své soupeře velmi dobře odhadnout. „Musíme ho bedlivě sledovat (Casey Stonera) a samozřejmě Jorgeho (Lorenza), ten bude stejně dobrý,“ řekl závěrem Jerry Burgess.

Doporučujeme

Články odjinud