Byl to můj nejhorší závod, říká Randy De Puniet

Byl to můj nejhorší závod, říká Randy De Puniet

Víkend na jihu Anglie byl pro Pramac Racing další z řady náročných klání, ale s tím rozdílem, že tentokrát oba jejich jezdci Loris Capirossi a Randy De Puniet projeli cílem a na konto si připsali důležité body.

Loris Capirossi odstartoval do britské Grand Prix z poslední řady, ale cílem projel desátý, což je pro Itala jistě výsledek, který do jisté míry znamená zlepšení. Nicméně jezdec Pramac Racingu stále nedokáže jezdit tak, jak by chtěl a to ho neustále limituje. Víc než aby se soustředil na souboje, musí neustále dávat pozor, aby nespadl.

„Ve srovnání s včerejškem se situace nezlepšila,“ řekl v neděli po závodu Loris Capirossi. „Pro nás bylo důležité dokončit závod, ale pro mě to bylo hodně komplikované, protože jsem absolutně postrádal kontakt s předkem motorky a při každém náklonu se ocitl blízko pádu. Myslel jsem jen na konec závodu.“

„Počasí nám situaci rovněž zkomplikovalo, byla zima a nejezdilo se mi vůbec lehce. Každopádně  máme problémy i za suchých podmínek. Je to škoda, protože bych určitě dokázal zajet lépe,“ dodal závěrem Loris Capirossi, jemuž v průběžném hodnocení patří po šesti kolech sezony šestnácté místo.

Úvodní tréninky dopadly pro Randy De Punieta celkem dobře, protože se pohyboval kolem první desítky a v sobotní kvalifikaci si dokonce zajel pro desátou příčku na startovním roštu. Nutno podotknout, že s poraněným kotníkem. Den závodu ale francouzskému jezdci moc štěstí nepřinesl a i když skončil dvanáctý, znamenalo to poslední místo. Poslední je také momentálně v průběžném hodnocení šampionátu.

„Dnešní závod byl nejhorší v mém životě,“ komentoval závěr víkendu v Británii Randy De Puniet. „Je pro mě těžké, abych blíže popsal den, který pro mě začal nepříjemným pádem v zahřívacím tréninku. Postrádal jsem kontakt s motocyklem kvůli tradičnímu problému s předkem. To je pak těžké se za takových podmínek udržet. Byl jsem blízko pádu nejméně dvakrát v jednom kole. Škoda slov, byl to hrozný závod.“

Doporučujeme

Články odjinud