Cal Crutchlow se od roku 2014 stává jezdcem týmu Ducati

Cal Crutchlow se od roku 2014 stává jezdcem týmu Ducati

Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že britský jezdec Cal Crutchlow podepsal pro roky 2014 a 2015 smlouvu s Ducati.

V týmu Ducati se nynější jezdec týmu Monster Yamaha Tech3 Cal Crutchlow připojí ke svému staronovému týmovému kolegovi. S Andreou Dovizioso sdílel společnou garáž v roce 2012.  Rodák z Coventry, který v současnosti žije na ostrově Man, se v šampionátu aktuálně nachází na pátém míst, za oficiálními továrními jezdci Marcem Márquezem, Danim Pedrosou, Jorge Lorenzem a Valentinem Rossim. V týmu Ducati se stane nástupcem mistra světa z roku 2006 Američana Nickyho Haydena.

Cal Crutchlow debutoval v MotoGP v roce 2011 a díky svým výkonům se stal Nováčkem roku, když o dva roky dříve vyhrál Mistrovství světa v kategorii Supersport. K dnešnímu dni si sedmadvacetiletý Cal Crutchlow připsal v královské kategorii šest umístění na stupních vítězů a nejrychlejší kolo a zisk pole position letos v Assenu.

Půl hodiny po Crutchlowově oficiálním oznámení o podpisu dvouletého kontraktu s Ducati bylo oficiálně potvrzeno také obsazení uvolněného místa ve francouzském týmu Hervé Poncharala nováčkem z kategorie Moto2 Španělem Polem Espargaró.

Doporučujeme

Články odjinud