Canepa věří ve zlepšení, Fabrizio se dnes rozkoukával

V pondělí bude Pramac Ducati testovat Mattia Pasini.

Italské duo stáje Pramac Racing dnes zůstalo až na konci výsledkové listiny. Niccolo Canepa skončil patnáctý a náhradník za Miku Kallia, který zaskakuje v továrním týmu Ducati Marlboro za Caseyho Stonera, Michel Fabrizio poslední sedmnáctý.

Canepův inženýr Marco Rigamonti uvedl, že začátek sice nebyl nejlepší, ale úpravy učiněné na motorce těsně před koncem přinesly slibné zlepšení. "Niccolo si teď dost věří. Příliš netlačil, aby porozuměl chování stroje, zítra to bude jiné, protože bude muset jet naplno. Jdeme správným směrem a během víkendu můžeme dosáhnout dobrého výsledku," věří.

Slova svého inženýra potvrdil i sám Canepa. "Nejel jsem dnes na limitu. Měl jsem problémy najít správný rytmus, ale nakonec po pár modifikacích na nastavení jsme pochopili, že je tu prostor pro zlepšení," přiznal Ital. "Zdá se, že jsme našli správný směr. Zítra určitě pojedu rychleji, abych získal dobrou startovní pozici."

Fabrizio se objevuje v MotoGP po dvou letech, jinak závodí v továrním týmu Ducati pro mistrovství světa superbiků. "Ducati Desmosedici GP9 je zcela jiný stroj než můj a během hodinového tréninku nelze porozumět jeho potenciálu. Motorka je mnohem lehčí, motor mnohem výkonnější a také trakční kontrola je opravdu dobrá," vysvětluje Ital rozdíly mezi oběma stroji. "Stále nemůžu brzdit, jak bych chtěl, protože jsem zvyklý na brzdné body ze superbiků, ale zítra se musím zlepšit. Největší problém máme s přední částí motocyklu a právě na to se musím zítra ráno zaměřit, abych se s motorkou více sžil."

Tým dnes také oznámil, že v pondělí bude Ducati testovat Ital Mattia Pasini, který jinak jezdí dvěstěpadesátky v týmu Tóth Aprilia.

"Tato myšlenka přišla po dohodě s Ducati poté, co Mikův stroj zůstane v následujících třech závodech volný. Mattia během sezony ukázal, že si tuto příležitost zaslouží. Proto jsme rádi, že ho vyzkoušíme, i když jen na jeden den," řekl šéf týmu Paolo Campinoti.

Sám jezdec je z této šance nadšen. "Chci poděkovat Ducati, Pramac Racing i jeho šéfovi Paolovi Campinotimu, kteří mi dávají tuto úžasnou příležitost. Bude to pro mě důležitý test. Budu mít příležitost vyzkoušet, jestli dokážu řídit stroj MotoGP. Vždycky jsem měl rád náročné výzvy a jsem na to připraven," těší se Pasini, který je letos zatím ve dvěstěpadesátkách celkově pátý.

Doporučujeme

Články odjinud