Capirossi bude závodit s číslem 58

Capirossi bude závodit s číslem 58

Do posledního závodu kariéry nenastoupí Loris Capirossi tradičně s číslem 65, ale se Simoncelliho číslem 58. Ital chce vzdát poctu svému krajanu a mladšímu kolegovi, který byl jeho blízkým přítelem.

Ve třiceti kolech závodu MotoGP uvidíme Capirossiho závodit s číslem Marca Simoncelliho, který před necelými dvěma týdny zahynul při nehodě ve druhém kole malajské Grand Prix. Ital to dnes uvedl na tiskové konferenci, na kterou přišel s černou páskou na ruce.

„Okolnosti tohoto závodu jsou velmi neobvyklé, protože to, co jsme viděli v Malajsii bylo hodně těžké, ale všichni jsou tady a pokusíme se na Marca nikdy nezapomenout,“ uvedl Capirossi. „To je totiž ta nejdůležitější věc, protože byl součástí našeho života a vždy se snažil dělat to nejlepší.“

„Chci vzdát Marcovi poctu a v závodu můžu na svém motocyklu použít jeho číslo 58, aby se na něho nikdy nezapomnělo. Opravdu doufám, že má z toho radost,“ dodal Capirossi. Po Valencii bude Simoncelliho číslo vyřazeno a zároveň dnes bylo potvrzeno, že okruh v Misanu ponese Italovo jméno - Marco Simoncelli World Circuit.

Doporučujeme

Články odjinud