Capirossimu nevyšel risk s nastavením

Vermeulena bolí poraněná záda.

Ani jednomu z jezdců stáje Rizla Suzuki se dnes nedařilo. Loris Capirossi byl ve volném tréninku na Velkou cenu Portugalska dvanáctý, když v úvodu zkoušel specifické nastavení. Chris Vermeulen, který musel překonávat akutní bolest zad, šestnáctý. Oba věří, že data, která dnes získali, jim pomohou zlepšit své tempo během závodního víkendu.

Capirossiho experimentální nastavení kladlo větší zátěž na zadní pneumatiku. "Nedokázali jsme zařídit, aby to fungovalo dobře, ale pochopili jsme, co je potřeba. Poslední výjezd jsem absolvoval na druhé motorce s odlišným nastavením. Dokázal jsem být o trochu rychlejší. Dnes to pro nás byl těžký trénink," přiznal Ital. "Ale přinesl nám hodně nápadů, co zítra udělat lépe. Určitě budu mnohem rychlejší."

I Vermeulen má za sebou obtížný trénink. "V Austrálii jsem si zhruba před týdnem poranil záda a na motorce jsem se necítil dobře. Zpoátku to bylo obtížné, ale po několika změnách v nastavení se situace zjednodušila. Jeli jsme celý trénink s měkčí směsí vepředu i vzadu a celou dobu jsem zrychloval," bilancuje Australan. Také on vyzkoušel v závěru druhý stroj, ale měl s ním problémy a musel předčasně do boxů. "Jsem si jistý, že zítra se budu cítit lépe. Dokážeme se dobře kvalifikovat, protože motorka vypadá v dobré formě."

Šéf týmu Paul Denning po dnenším výsledku těžko hledal pozitiva. Doufá, že Vermeulenovi bude zítra lépe a že oběma jezdcům se bude mnohem víc dařit. "Vždycky jsme se tu kvůli proměnlivé přilnavosti trápili s poslední zatáčkou. Vypadá to, že nová evoluce našeho motocyklu to vyřešila," věří a doufá, že se technikům přes noc podaří vyřešit potíže a jezdci budou zítra zajíždět mnohem lepší časy.

Doporučujeme

Články odjinud