Casey Stoner a Dani Pedrosa získali pro Repsol double

Casey Stoner a Dani Pedrosa získali pro Repsol double

Repsol Honda v Aragónsku slaví nejen vítězství Casey Stonera a druhé místo Daniho Pedrosy, ale také sté vítězství v mistrovství světa, které zaznamenali od roku 1995, kdy do hry poprvé vstoupil Repsol.

Před závodem se poměrně výrazně změnily podmínky, takže většina jezdců byla opatrná. Casey Stoner po startu trošku ztratil, ale pak získal správný rytmus a vyrazil bojovat o vítězství. „Chtěl jsem dopředu co nejdřív, protože nám tu motorka po celý víkend fungovala perfektně, takže jsem chtěl do vedení a snažit se získat bezpečný náskok,“ uvedl po závodu Casey Stoner.

„Hned, jak to jen bylo možné jsem předjel Daniho a snažil se mu ujet, ale prvních pár kol se mě Dani pevně držel. Postupně jsem ale dokázal zvětšovat odstup a upevnit si vedoucí pozici. Myslím, že tu měli všichni do jisté míry problémy s pneumatikami, ale motorka byla fantastická a nevadí mi, když trošku klouže!“ dodal závěr vítěz aragónské Grand Prix.

Dani Pedrosa dokončil domácí Grand Prix na druhém místě a jak už uvedl po kvalifikaci, Casey Stoner tu byl velmi rychlý, což se potvrdilo v samotném závodu. „Nějaké desetiny jsem ztrácel v prvním sektoru a tuto ztrátu jsem již v dalších částech okruhu nedokázal snížit,“ uvedl Pedrosa.

„Druhou polovinu závodu jsem proklouzal, ale užíval si to a byla velká škoda, že jsem Caseymu nebyl blíž,“ pokračoval Španěl. „Prioritou bylo v závěru udržet náskok na Spiese s Jorgem a získat další umístění na stupních vítězů. V posledních třech závodech jsme pokaždé byli druzí, což není špatné, ale v dalších závodech to chceme ještě zlepšit.“

Andrea Dovizioso nedokončil ani první kolo a z hlediska postavení v průběžném hodnocení šampionátu teď má co dělat, aby odolal nástupu svého týmového kolegy Daniho Pedrosy, který teď  na Itala ztrácí patnáct bodů. „V první pravé zatáčce mi to podklouzlo, celá váha se přesunula dopředu, takže jsem nedokázal ovládat motorku a okamžitě ztratil předek, protože pneumatika ještě nebyla dostatečně zahřátá,“ uvedl Dovizioso.

„Je to škoda, protože jsme měli rychlost, abychom bojovali o pozice na stupních vítězů,“ pokračoval Ital. „V mistrovství jsme třetí, máme patnáctibodový náskok na Daniho, ale teď už nutně potřebujeme bodovat umístěním na stupních vítězů. Loni mi závěr sezony vyšel, zejména se dařilo v Japonsku, takže se na další Grand Prix těším.“

Doporučujeme

Články odjinud