Casey Stoner chce pokračovat s Ducati

V letošním roce končí smlouva Casey Stonerovi, jezdci tovární stáje italské Ducati v jejíž barvách vyhrál světový šampionát v roce 2007 a v současnosti patří mezi čtyři nejrychlejší jezdce MotoGP.

Ohledně Australanovy budoucnosti už bylo řečeno mnohé, když v uplynulé sezoně vynechal ze zdravotních důvodů tři Velké ceny a spekulovalo se o tom, že už do konce roku závodit nebude nebo, že dokonce svou závodní kariéru definitivně ukončí.

Mimoto byl Casey Stoner také spojován s továrním týmem Hondy, protože i u Repsolu budou letos řešit jezdeckou soupisku pro rok 2011 nemluvě o týmu Fiat Yamahy, kde smlouva končí jak Jorge Lorenzovi tak Valentinu Rossimu.

Letošní ročník tak v případě nejlepší čtyřky bude ve znamení boje nejen o body a pozice v mistrovství, ale také o co nejlukrativnější angažmá, čehož si je každý ze zúčastněných vědom. První polovina sezony bude pro vyjednávací pozice klíčová, ale Stoner už má v této věci zdá se jasno.

„Smlouva mi v letošním roce končí a věřím, že v druhé polovině sezony začneme pracovat na jejím prodloužení. V této chvíli nemám absolutně žádný důvod opustit místo, kde jsem právě teď. Ducati byla vůči mě vždy férová.“

„Vybrali si mě v době, kdy si všichni mysleli, že jen padám a vzali mě do světového šampionátu,“ řekl Australan Casey Stoner, který se italskému výrobci odvděčil mistrovským titulem v roce 2007 a v letošním roce se samozřejmě pokusí druhý triumf.

Doporučujeme

Články odjinud