Casey Stoner: návrat do GP více než fáma?

Casey Stoner: návrat do GP více než fáma?

Casey Stoner ještě nevyjel na trať s automobilem a už se spekuluje o jeho startu v GP na divokou kartu.

V některých médiích se spekuluje o tom, že by Casey Stoner mohl nastoupit na divokou kartu v závodě na Phillip Islandu (20. Října) a Motegi (27. Října). Šéf týmu Repsol Honda, Livio Suppo, k tomu dodává: „V současné době to jsou pouze fámy a neexistuje žádná dohoda.“

 HRC pokračuje s italským inženýrem Gabarrinim, který provázel Stonera v posledních letech v MotoGP. Čtyři roky spolu strávili u Ducati, odkud pak společně přešeli do Repsol Hondy. Dohromady tvořili silnou dvojici.

V současné době patří Gabarrini do týmu inženýrů, kteří se strají o nováčka v týmu. Tím je Marc Marquez, mistr světa třídy Moto2. Spolu s ním přišel do MotoGP i jeho závodní inženýr Santi Hernandez, aby mu usnadnil vstup do královny motosportu. Gabarriniho oficiální pracovní zařazení zní „Support Engineer“, které se mu exkluzivně dostalo od japonských inženýrů HRC.

Fakta hovoří takto: závody na Phillip Islandu a Motegi termínově nekolidují se závodními víkendy V8 Supercar, ve kterých bude letošní rok Casey Stoner závodit. Tyto dva závody by tedy HRC vybralo chytře. V rámci příprav na tyto dva závody, by mohl například otestovat motocykl v Sepangu (13. října). Pro tuto chvíli je však na tento víkend smluvně vázaný k účasti v automobilovém závodě.   

Hodně fanoušku by si určitě přálo, aby se Casey Stoner vrátil k závodění na dvou kolech. Pro něj je to prozatím uzavřená kapitola, ale kdo ví? Možnost Stonerova startu v některém ze závodů MotoGP na divokou kartu budeme i nadále sledovat.

zdroj

Doporučujeme

Články odjinud