Cecchinello změnu strategie Hondy vítá

V letošním roce má tým LCR Honda zcela nový stroj RC212V, který je v mnohém jiný než jeho předchůdci, což soukromému týmu pod vedením Lucia Cecchinelliho nabízí velkou šanci na další zlepšení.

Minulý týden si Randy De Puniet poprvé vyzkoušel na dráze v Sepangu novou Hondu a i když z toho byly dva třinácté časy na kolo, italský šéf týmu je přesvědčen, že jim dvoudenní test nabídnul velmi důležité informace.

De Puniet během dvoudenního testu v Malajsii zajel na pěti a půl kilometrovém okruhu celkem sto deset kol. Všechen čas strávil především adaptací na nový charakter motocyklu a hledáním optimálního nastavení.

Letošní Honda určena pro satelitní týmy MotoGP je popisována jako model velmi blízký tovární verzi než jak tomu bylo v předchozích ročnících světového šampionátu a ohledně těchto změn hovořil šéf týmu LCR Lucio Cecchinello.

„Je pozitivní, že Honda změnila svou strategii,“ uvedl Ital. „Máme nyní zcela nový motocykl a hodně na něm pracujeme, protože je mnohem složitější než v předchozí sezoně.“

„Motorka je uměleckým dílem, je velmi precizní v každém jednotlivém detailu a má spoustu možností pro další nastavení. Má rovněž nový software řídícího programu pro kontrolu trakce a další sadu parametrů pro spotřebu paliva a podobně, což je ve skutečnosti software, který je velmi komplikovaný. Myslím, že si s tím technici užijí!“

„Nová motorka je podstatně jiná, protože je kratší a má jiné rozdělení zátěže. Velká část váhy se tak přenesla dozadu, aby zlepšila trakci a těžiště je také výš. V současné době s tím máme hodně práce, protože musíme najít správné nastavení pro Randyho.“

Další test je znovu v Sepangu koncem února a tam na Cecchinelliho tým čeká nejen práce s nastavením, ale také s řešením problému s vibracemi.

„Budeme pokračovat v započaté práci a rovněž se pokusíme vyřešit problémy s vibracemi, které se nečekaně objevily a to vůbec poprvé za celou dobu, co spolupracujeme s Hondou,“ řekl závěrem Lucio Cecchinello.

Doporučujeme

Články odjinud