Chladné počasí Suzuki nesvědčí

Capirossi i Vermeulen se trápili.

Tým Rizla Suzuki letos neprožívá vůbec dobrou sezonu. Ani v kvalifikaci na Velkou cenu Valencie nenastalo zlepšení. Loris Capirossi obsadil třinácté místo, Chris Vermeulen poslední osmnácté. Oba mají šanci vybojovat sedmou příčku v celkové klasifikaci šampionátu.

Capirossi nebyl z výsledku nijak zvlášť překvapen. "Vždycky, když je chladno, je téměř nemožné na motorce jet. Platilo to i dnes. Nedaří se nám zahřát pneumatiky a znovu jsme se dost trápili. Tým odvedl dobrou práci, zkusili jsme řadu různých věcí, ale nenašli jsme nejlepší nastavení," přiznal zkušený Ital, který je z celé záležitosti dost frustrován. "Udělali jsme dnes maximum a stejně jsme na chvostu. Jsem ale optimistický, zítra budu v závodě určitě bojovat."

Vermeulen prožívá při svém loučení s MotoGP těžký víkend. Včera ho trápilo nachlazení a stále nemá na motorce dobrý pocit. Stejně jako jeho týmový kolega má potíže se zahříváním pneumatik. "Díky větru je stroj dost neklidný. I když jsme motorku vylepšili, pořád to není dostatečné. Máme před sebou dost práce," uvědomuje si Australan. "Doufám, že nám pomůže, co vyzkoušíme ve warm-upu."

Bývalý vicemistr světa superbiků dosud bodoval ve všech závodech sezony a rád by si tuto bilanci udržel i v posledním letošním závodě.

Zklamán byl i šéf týmu Paul Denning, podle kterého výsledek neodráží úsilí a tvrdou práci, kterou jezdci i celá stáj odvedli. "Motorka prostě v těchto podmínkách nefunguje dobře. Suzuki pracuje na zlepšení této situace," dodal.

Tým už se zároveň soustředí na vývoj stroje pro příští ročník. Podle Denninga na to nikdy není dost brzy. 

Doporučujeme

Články odjinud