Cílem australské Grand Prix projel Abraham desátý

Cílem australské Grand Prix projel Abraham desátý

Český motocyklový závodník Karel Abraham dokončil třítýdenní misi v Pacifiku dalším podařeným výsledkem, když po závodu kubatury Moto2, jinak velmi bohatém na vzájemné souboje, obsadil desátou příčku.

V ranním zahřívacím tréninku jely šestistovky po mokrém okruhu a to Karlu Abrahamovi sedělo, protože byl v takových podmínkách sedmý. Do závodu odstartoval z třetí řady a nějakou dobu se pohyboval na desáté pozici. Postupně se propracoval na sedmou příčku a o tu se také v závěru závodu strhla pořádná bitva.

„Po zranění se mi vrátila forma a já byl opět schopný bojovat v první desítce. Přesto si myslím, že to mohlo být ještě o něco lepší,“ řekl Karel Abraham. „Třetí místo v Japonsku bylo skvělé a dařilo se mi i v Malajsii, kde jsem skončil šestý. V Austrálii jsem ale měl na víc, než na desáté místo. Jenže to jsou závody.“

„Po startu ze třetí řady jsem už nestihl Simóna s Bradlem a musel se soustředit na boj ve skupině o sedmé místo.  Byla to tvrdá bitva, ve které jsem se snažil neustále si hlídat první nebo druhou pozici a diktovat tempo, abych se nepropadl dozadu. Až do posledního kola mi taktika vycházela. Pak se ale rozhodl Debon zaútočit v místě, kde mu to moc nešlo a já ani nepočítal, že to právě tam zkusí.“

„Šel jsem pozdě na brzdy a on mi to tam poslal. Vyvezl mě na vnější okraj dráhy a Elías s Corsim měli volnou cestu. Po závodě jsme si to s Debonem vyříkali, ale na výsledku to už nic nezměnilo.  Teď už se těším na pár dní odpočinku. Jsem z náročného programu i cestování dost unavený,“ řekl závěrem Karel Abraham, který si právě s Alexem Debonem v úvodu sezony vyměňovali zkušenosti.

Před závěrečnou dvojicí Velkých cen v Estorilu a Valencii patří jezdci týmu Cardion AB Motoracing v průběžném hodnocení patnáctá příčka.

Doporučujeme

Články odjinud