Coghlan má talent, ale potřebuje získat zkušenosti

Coghlan má talent, ale potřebuje získat zkušenosti

Skot ve službách týmu Aeroport de Castelló nastupoval do premiérové sezony jezdce šestistovek s jistou dávkou optimismu, ale už první závod v Kataru ukázal, že mistrovství světa není jednoduchá záležitost.

Kev Coghlan (23.6. 1988) jezdí s motocyklem FTR, který ještě loni patřil Alexi Debonovi, španělskému jezdci, který v roce 2010 ukončil svou závodní kariéru. Coghlan díky tomu získal kvalitního učitele a osvědčenou značku motocyklového prototypu, což je pro jeho kariéru velmi důležitá kombinace.

V závodech mistrovství světa už v minulosti několikrát závodil, ale až letošní ročník je jeho prvním v pozici závodního jezdce pod smlouvou. Před cestou do Kataru pasovali mladíka z Perthu do role jednoho z možných favoritů, ale první závod pro pád nedokončil, což pro mnohé představovalo určité zklamání.

Osmé místo z Jerezu už znamenalo zlepšení a příležitost si zvednout sebevědomí. „S výsledkem jsem velmi spokojený,“ uvedl Coghlan. „Dokončit na osmém místě závod, kde na startu stojí čtyřicet motocyklů s jednotnými motory, je v mém teprve druhém podniku jako vítězství. Po všech problémech s motocyklem to přišlo v tu pravou chvíli.“

Jeho spokojenost je namístě už jenom z toho důvodu, že do závodu Velké ceny Španělska startoval až čtyřiadvacátý. „Ještě nás čeká spousta práce, abychom byli v jiných podmínkách konkurenceschopní, ale předvedli jsme, že můžeme jezdit nahoře a pokud by předtím dopadla lépe kvalifikace, mohl to být klidně souboj o stupně vítězů,“ řekl závěrem Coghlan.

Doporučujeme

Články odjinud