Colin Edwards testuje v Jerezu motocykl Suter/BMW

Colin Edwards testuje v Jerezu motocykl Suter/BMW

Poprvé od nehody v Malajsii vyjede rodák z Texasu na závodní dráhu, aby si v třídenním testu vyzkoušel závodní motocykl kategorie CRT stáje NGM Forward Racing.

Američan je jedním z jezdců, jenž byli u osudné nehody Marca Simoncelliho. Pádem si tehdy Edwards vykloubil levé rameno a po příletu do Spojených států podstoupit operaci lokte.

Smlouvu s Forward Racingem podepsal už začátkem září a je jasné, že patří mezi vůbec ty  nejzkušenější jezdce CRT týmů. U Yamahy byl vysoce hodnocen díky svým schopnostem testovat nové stroje a to samozřejmě ocení jeho současný tým.

Stroj s motorem S1000RR je naprosto nový motocykl, ale zároveň jeden z mála, který má za sebou už nějaký ten kilometr v rámci testování. Nicméně na Edwardse čeká ještě kus práce, protože v Brně a ve Valencii byl Suter/BMW v testech pomalejší o čtyři sekundy.

„Všichni jsme nadšení novým projektem, ale zároveň si myslím, že je tam ještě velká neznámá,“ uvedl Edwards v rozhovoru pro Motorcycle News. „Pohled na časy mi starosti nedělá, protože na tom prostě musíme pracovat.“

„Bude to rozhodně zajímavé, protože na Yamaze jsem strávil sedm let, takže se těším na práci s novým motocyklem,“ pokračoval Američan. „Byl jsem v mistrovství produkčních motocyklů, spoustu let také v MotoGP, takže nyní to bude kombinace obou a myslím, že to bude stát za to.“

V této chvíli už Colin Edwards testuje na dráze v Jerezu (fotografie je z doby působení u týmu Tech3). Současnost - Suter/BMW.

Doporučujeme

Články odjinud