Crutchlowa úspěšně operovali, Assen je ale s otazníkem

Crutchlowa úspěšně operovali, Assen je ale s otazníkem

Pětadvacetiletý jezdec satelitního týmu Tech 3 podstoupil úspěšnou operaci klíční kosti, která proběhla v nemocnici Royal Derby a za dohledu specialisty Dr. Davida Clarka.

Crutchlow si zlomeninu levé klíční kosti způsobil pádem v úvodu sobotní kvalifikace a důvodem proč britského závodníka operovali až dnes bylo podezření na možné poškození krčního obratle (C2). To se při kontrole na tomografu nepotvrdilo a pozornost lékařů se konečně zaměřila na zlomeninu, kterou mu fixovali titanovou destičkou a šrouby.

Britský jezdec už zahájil léčbu, která je zároveň spojena s intenzivní fyzioterapií. Přesto se zatím nedá s určitostí říct, zda Crutchlow bude schopen příští týden absolvovat víkend v nizozemském Assenu.

„Operace klíční kosti byla úspěšná a lékaři jsou s výsledkem spokojení,“ řekl úvodem Cal Crutchlow. „Mám ale pořád velké bolesti. Zlomenina je bohužel mnohem horší než jakou měl můj týmový kolega Colin Edwards v Katalánsku. Bolí to jinak a omezuje mě to v pohybu. Dva dny jsem proležel na zádech s podezřením na krční zranění, takže mi rameno poměrně dost nateklo.“

„Nejsem moc šťastný, že se mi to stalo v mém domácím závodu na Silverstonu, kde to šlo během víkendu opravdu dobře. Zatím nevím, zda v Assenu pojedu. Musíme počkat a uvidíme, ale udělám proto maximum,“ řekl závěrem jezdec týmu Monster Tech 3.

Doporučujeme

Články odjinud