Čtyři body jsou hezké, ale s výsledkem nemůžu být spokojený, říká Abraham

Čtyři body jsou hezké, ale s výsledkem nemůžu být spokojený, říká Abraham

Karel Abraham obsadil v osmém podniku sezony motocyklového šampionátu dvanácté místo. Jezdec týmu Cardion AB Motoracing v Mugellu zůstává, protože tam v pondělí uskuteční plánované testy.

Po startu ze třetí řady se český závodník pohyboval na dvanáctém místě, ale v sedmém kole už jel desátý s časy na úrovní továrního jezdce Ducati Valentina Rossiho, jenž ve stejném okamžiku bojoval o šesté místo.

Od šestnáctého kola závodu jel Abraham na dvanácté pozici a tu si udržel až do cíle. „Start se mi povedl, ale v první zatáčce jsem nedokázal udržet ideální stopu. Navíc to trošku klouzalo,“ uvedl po skončení závodu italské Grand Prix Karel Abraham. „Největším problémem však bylo horko, které mi hodně vadilo a nedělalo mi dobře.“

Karel Abraham ztratil na Jorge Lorenza, vítěze závodu královské kubatury v Mugellu, přesně 43,964 sekundy, což je ve srovnání s posledními výkony o něco menší odstup od prvního. „Není to taková ztráta, jakou jsme měli v jiných závodech, ale v každém případě mě mrzí, že jsem s jezdci přede mnou nedokázal držet krok.“

„Je hezké, že máme čtyři body za dvanácté místo, ale s výsledkem rozhodně nemůžu být spokojený,“ řekl závěrem Karel Abraham, jemuž v průběžném hodnocení šampionátu patří dvanáctá příčka.

Doporučujeme

Články odjinud