Další nedojetý závod u FGR

Další nedojetý závod u FGR

Jasper Iwema se nedokázal prosadit ani v dalším závodě a po pádu hned v počátku závodu odjíždí tým FGR z Aragónu opět bez bodů.

Závodní neděle začala u českého týmu vcelku vyvedeným warm upem. Po drobných změnách v nastavení se Jasperovi podařilo zrychlit oproti kvalifikaci o osm desetin, a obsadil 21. místo. Podařilo se také snížit ztrátu na prvního Kenta na KTM, která činila 2,2 sekundy.

Závod však probíhal stejně jako na posledním závodě v italském Misanu. Jasperovi se nepodařil start, když do první zatáčky najel až jako třicátý. Přemíra snahy dohnat ztrátu znamenala pád v šesté zatáčce na přední kolo. Kvůli ulomené stupačce nemohl v závodě dále pokračovat. Nutno však přiznat, že podle časů by bojoval maximálně o 16. místo.

Nyní tým MOTO FGR čeká nejtěžší část sezóny, zámořský trojzávod Japonsko, Malaysie a Austrálie. Držte nám palce, budeme to zcela jistě potřebovat.

Miroslav Felgr, majitel týmu :

„Z posledních sedmi závodů Jasper sedmkrát chyboval a takto již není možné dál pokračovat. V současné chvíli probíhají jednání, jak si napravit reputaci a důstojně dojet letošní sezónu. Tým je z těchto výsledků silně demotivován, a je na mě, jako na majiteli týmu, abych si s tím poradil.“

Doporučujeme

Články odjinud