Další upřesnění pravidel pro 1000ccm kubaturu

Komise Grand Prix odsouhlasila technické specifikace pravidel třídy 1000ccm, které vstoupí v platnost od roku 2012 a kde pro soukromé týmy zvyšují počet pohonných jednotek a velikost palivové nádrže.

Ve čtvrtek Komise Grand Prix projednala a schválila doplňující pravidla pro novou kubaturu 1000ccm včetně minimálních hmotností jednotlivých motocyklů. Do obsahu 800ccm je minimální hmotnost 150 kilogramů, pro motocykly s obsahem motoru 800ccm až 1000ccm pak 153 kilogramů.

Co se týče omezení motorových jednotek platí to samé, co se již schválilo v uplynulé sezoně a  pravidlo šesti motorů na jednu sezonu tak bude také platit u všech továrních týmů v roce 2012, tedy v první sezoně 1000ccm kubatury.

Jezdcům privátních týmů uvedených v nových předpisech jako ´Claiming Rule Teams´ (CRT), bude během sezony umožněno využití až dvanácti motorových jednotek. Budou mít rovněž větší, čtyřiadvaceti litrovou palivovou nádrž na rozdíl od jednadvaceti litrové nádrže týmů ostatních výrobců.

Konkrétnější podobu systémů řazení do kategorie CRT, uvede Komise Grand Prix dalším souborem upřesňujících pravidel v květnu tohoto roku.

Doporučujeme

Články odjinud