Dani Pedrosa musí odpočívat, operace již nehrozí

Dani Pedrosa musí odpočívat, operace již nehrozí

Španěl v Barceloně absolvoval sérii vyšetření problémového zranění ramene, které mu operovali v říjnu poté, co si pádem v přípravě na Velkou cenu Japonska zlomil levou klíční kost a musel vynechat dvě GP.

Jezdec Repsol Hondy se pak na závodní dráhu vrátil v Austrálii, ale první závod jel až v Portugalsku a v domácí Valencii si zajel pro celkové druhé místo v mistrovství světa 2010. Po dvoudenním testu ve Valencii pak Dani Pedrosa absolvoval stejně dlouhý test v nemocnici.

V případě španělova ramene totiž hrozilo, že bude muset podstoupit další operaci. U jezdce tovární Repsol Hondy totiž docházelo k znecitlivění ruky a to mu v závěru šampionátu velmi komplikovalo situaci. Po dvou dnech intenzivních testů v nemocnici, byla hrozba další operace vyloučena. Pedrosa teď bude muset čtyři týdny odpočívat a až potom může začít s přípravou, aby byl pro první únorové testy v kondici.

„Potřebuje čtyři týdny naprostého odpočinku s fyzioterapií a protizánětlivou léčbou,“ řekl doktor Xavier Mir z barcelonské kliniky Dexeus, který u Pedrosy zjistil těžký zánět mezi krkem a ramenem, což bylo příčinou jeho problémů.

Dani Pedrosa k času strávenému v nemocnici poznamenal: „Od Japonska jsem hodně trpěl a věděl jsem, že to s rukou není dobré, protože po operaci to nebylo lepší. Nedostatek síly byl zvláštní a nepříjemný pocit! Dělal jsem si obavy, protože po Estorilu jsme klíční kost prohlédli a nevydalo to na problém s platinovou destičkou, ale také jsme na důkladné vyšetření neměli mezi dvěma závody čas.“

„V minulosti jsem už měl nějaké to zranění a vím, že je třeba určitý čas na regeneraci, ale tentokrát to už bylo trošku dlouho. Teď je všechno jasné a je dobré vědět, že je klíční kost v pořádku a že už nepotřebuji další operaci,“ pokračoval Španěl. „Doufejme, že v příštích čtyřech týdnech zánět postupně zmizí a já dokážu v polovině prosince zahájit rehabilitaci a trénink.“

Doporučujeme

Články odjinud