Dani Pedrosa oznámil konec kariéry v MotoGP

Dani Pedrosa oznámil konec kariéry v MotoGP

Na dnešní odpoledne svolal Dani Pedrosa tiskovou konferenci, na níž oznámil, že na konci letošního roku ukončí svou kariéru jezdce MotoGP.

Už před časem svolal Dani Pedrosa tiskovou konferenci, kde chtěl sdělit své plány do budoucna. Tehdy v Katalánsku ovšem jen sdělil, že ještě nemá co sdělit. Další tiskovou konferenci svolal na dnešní odpoledne a těsně před závody na Sachsenringu oznámil, že na konci letošního roku ukončí svou kariéru v MotoGP.

Poté, co Dani Pedrosa oznámil svůj odchod z týmu Repsol Honda, se začalo spekulovat o tom, že Španěl buď bude jezdit u satelitní Yamahy, nebo ukončí kariéru jezdce MotoGP. Nakonec se jako pravdivá ukázala druhá varianta. Pedrosu už příští rok v MotoGP neuvidíme. Po závodě ve Valencii ukončí kariéru a bude uveden do síně slávy – mezi Legendy MotoGP.

Dani Pedrosa se v MS silničních motocyklů poprvé objevil v roce 2001 ve třídě do 125 ccm. V roce 2003 se stal šampionem této třídy. Poté přestoupil do kategorie 250 ccm, kde vybojoval titul v letech 2004 a 2005. Po zisku druhého titulu v prostřední třídě přešel do královské kubatury, kde vždy jezdil s motocyklem týmu Repsol Honda. V šampionátu byl nejlépe druhý (v letech 2007, 2010 a 2012). Za svou kariéru vybojoval 54 vítězství (z čehož 31 v MotoGP), celkem 153 x vystoupil na stupně vítězů (z čehož 112 x v MotoGP). Dále má na svém kontě i 49 startů z pole position (z toho 31 v královské kubatuře). Z hlediska počtu výher v Grand Prix je Pedrosa na sedmém místě.

Foto: Repsol

Doporučujeme

Články odjinud