Daniho Pedrosu včera v Barceloně operovali

Dani Pedrosa, španělský jezdec tovární Hondy v mistrovství světa silničních motocyklů, včera podstoupil operaci ruky. Levou ruku si poprvé zranil v roce 2008 na okruhu v Sachsenringu a k další zlomenině pak došlo letos, během předsezonního testu v Kataru.

V březnu letošního roku Pedrosovi zlomené kosti spojili šrouby, které mu včera znovu operativně odstranili. Operaci provedl doktor Xavier Mir z kliniky Dexeus v Barceloně. Doktor Mir léčí všechna zranění španělského jezdce a jak letošní sezona ukázala je ve svém oboru špičkovým odborníkem.

K operaci se rozhodli samozřejmě v době, kdy je zákaz testování a Pedrosa má jeden měsíc na to, aby se připravil na první předsezonní test v Sepangu. Odstraněním šroubů z levé ruky má u Pedrosova zápěstí zlepšit jeho ohebnost, což je v případě motocyklového závodníka nezbytně důležitý prvek.

Vánoce už Dani Pedrosa stráví doma, protože byl dnes z nemocnice propuštěn do domácího ošetření. Podle doktora Mira bude do dvou týdnů v pořádku a připraven zahájit přípravu na novou sezonu.

Doporučujeme

Články odjinud